Bojë Për Një Klimë Të Brendëshme Më Të Shëndetshme. – DINOVA – BOJRAT NUMER 1 NE GJERMANI – SINANI

Bojë Për Një Klimë Të Brendëshme Më Të Shëndetshme. – DINOVA – BOJRAT NUMER 1 NE GJERMANI – SINANI

Bojë për një klimë të brendshme më të shëndetshme.
Është thënë në të shkuarën nga brezat paraardhës se :” Shëndeti është pasuria më e madhe” dje jo më kot…
Sot ne njohim njerëz që zotërojnë miliona pasuri dhe ndjehen të varfër, pasi ju mungon shëndeti, nuk mund të shkojnë aty ku duan edhe pse i kanë mjetet financiare, janë të privuar të hanë ushqimet që duan, sepse si pasojë e rëndimit të tyre shëndetësor, mjeku ju a ka ndaluar disa.
Ne mund të jemi shumë të ndryshëm nga paraardhësit tanë, nga gjyshërit tanë, nga baballarët tanë, ama për diçka biem të gjithë dakort : “Shëndeti vjen i pari”.
Kur bëhet fjalë për mirëqenien ose shëndetin e të dashurve tuaj, nuk mund të rrezikoni. Ndërgjegjësimi për një jetë më të shëndetshme dhe një klimë të mirë të brendshme vazhdon të rritet kudo në botë.
Me bojë të brendshme pa konservues, industria e bojrave i është përgjigjur dëshirës për produkte me më pak ndotës dhe kështu ka dhënë kontributin e saj për një klimë më të shëndetshme të brendshme.
Dhe këtë nuk e them unë por , themeluesi dhe drejtori menaxhues i Institutit Sentinel Haus në Freiburg z. Peter Bachmann i cili shprehet : “Ndërtimi dhe modernizimi më i shëndetshëm ka mbërritur në të gjithë industrinë.”

dinova bojera

Ndotësit shkaktojnë cilësi të dobët të ajrit të brendshëm.

Prej kohësh dihet se myku në shtëpi mund të çojë në probleme shëndetësore. Lagështia e tepërt ofron një terren mbarështues për myk . Nuk ka rëndësi nëse shtëpia është e vjetër me izolim joadekuat apo një ndërtesë e re me izolim që plotëson standartet e sotme të ndërtimit.
Me ventilim të duhur, rreziku i mykut mund të reduktohet ndjeshëm. Por myku nuk është faktori i vetëm i një jetese jo të shëndetshme. Në të kaluarën, shumë prodhues të bojrave ende përdornin tretës në bojërat e brendshme. Prodhimi tani është më i ndërgjegjshëm për mjedisin dhe më miqësor ndaj shëndetit. Në vend të tretësve, përdoret uji – por ky mund të jetë gjithashtu një terren mbarështues për mykun. Për të luftuar këtë fenomen dhe gjithashtu për të mundësuar që boja të ketë jetë më të gjatë, përdoren konservues, siç i njohim nga kozmetika.
Sipas Shoqatës Federale të Organizatave të Konsumatorëve, Ekipi i Këshillimit të Energjisë
“Në një familje me katër persona, lëshohen në ditë rreth dhjetë litra avull uji “.

Tek personat e sensibilizuar, kontakti me bojën që përmban konservues mund të çojë në ekzemë akute të lëkurës dhe acarim të mukozave të syve. Ndotësit mund të çlirohen gjatë punës së lyerjes dhe të qëndrojnë në ajrin e dhomës deri në dy javë më vonë. Me kalimin e kohës, gjithnjë e më shumë ndotës grumbullohen në ajër, duke krijuar cilësi të dobët të ajrit të brendshëm. Përqendrimi i ndotësve është më i lartë në shtëpitë që janë izoluar më pas sesa në shtëpitë që nuk janë të izoluara ose të izoluara me materiale ndërtimi që kanë reduktuar ndotësit. Ajri i dobët i brendshëm mund të ketë efekte negative në shëndetin tonë dhe të çojë në dhimbje koke, të përziera apo edhe astmë. Duke marrë parasysh që ne kalojmë 80-90% të jetës sonë në ambiente të mbyllura dhe ajri është ushqimi ynë më i rëndësishëm. Pra, ne duhet të dëshirojmë të përfitojmë nga mundësia për një klimë më të shëndetshme të brendshme. Do të ishte e mundur! Nëpërmjet zhvillimit të vazhdueshëm, industria e bojrave tani është në gjendje të prodhojë bojëra të brendshme që nuk përmbajnë konservues.

 

Si mund të ndikohet klima e brendshme nga boja?
Një hap i madh drejt një klime më të shëndetshme për ambiente të brendshme është përdorimi i bojës së minimizuar nga emetimet, pa erë, pa tretës dhe plastifikues. Një gamë e tërë e bojërave Dinova të brendshme janë vlerësuar me logon ELF. Ju mund të arrini një klimë edhe më të mirëtë brendshme me bojërat tona të brendshme pa konservues. Kjo siguron që ndotësit në ajër të mbahen sa më pak që të jetë e mundur. Përveç zgjedhjes së ngjyrës së brendshme, ka edhe mënyra të tjera për të ndikuar pozitivisht në ajrin në dhomë.

Bojëra të brendshme pa konservues për një klimë më të shëndetshme të brendshme
Bojrat minerale Dinova, të brendshme pa konservues janë bojërat me ndotës më të ulët në të gjithë gamën e produkteve të bojës në botë. Ato janë një nga materialet e ndërtimit me të cilat mund të krijoni kushte optimale për një klimë më të shëndetshme të brendshme. Prodhimi i bojërave pa konservues duhet të shihet gjithmonë si një proces holistik. Jo vetëm që përzgjedhja e lëndëve të para luan një rol të madh, por duhet të garantohen gjithashtu kërkesa të larta për higjienën operacionale, mbushjen sterile dhe ruajtjen e duhur.
Bojëra të tilla cilësore, pa erë, pa tretës, pa plastifikues dhe të çertifikuara nga Instituti për Mjedisin dhe Shëndetin (IUG) që janë veçanërisht të përshtatshme për ata që vuajnë nga alergjitë do ti gjeni vetëm tek Sinani, në autostradën Tiranë – Durrës dhe në filialet e tij në rrethe.
Sinani, cilësi, pastërti dhe shëndet.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.